Længehus

Et længehus er et klassisk rektangulært hus som ses over hele landet. Det klassiske længehus er den billigste måde at bygge et traditionelt hus på.

Der er både fordele og ulemper ved at bygge længehuse frem for vinkelhuse, H huse eller et af de andre hustyper.

Fordele ved et længehus

Den billigere pris for længehuset er en af de helt store fordele, ligesom det klassiske udseende også kan trække op for længehuset.

Langt de fleste byggefirmaer har et længehus i deres traditionelle sortiment, så der er mange muligheder for at vælge byggefirma til at bygge et nyt hus som et længehus.

Ulemper ved længehuse

Blandt ulemperne ved et længehus er at du er fastlåst af husets bredde til rummene. Typisk vil der være en mur gennem midten af huset, og normalt er længehuse omkring 8 meter bredde, så det giver en begrænsning på rummenes bredde. Fra de ca. 8 meter skal trækkes 2 ydervægge og en indervæg og så er der omkring 7 meter tilbage til deling mellem 2 rum.

Skal du bygge et stort hus vil et længehus kræve en lang eller bred grund. Der skal være afstand til skel, og bygges huset i 8 meters bredde og med et samlet areal på 180 m2 vil huset blive 22,5 meter langt. Skal der en carport eller garage i enden af huset er vi omkring de 30 meter plus afstanden til skel.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar