H huse

H huse er en videreudvikling af de gamle 3-længede gårde, men hvor den midterste del af huset er skubbet ind midt mellem de to længer så bygningen set oppefra ligner bogstavet H.

Det bliver nemt at opdele H huse i en børneafdeling og en voksenafdeling. Typisk placeres køkken / alrum i midten af huset med stuen, soveværelset og det store badeværelse i den ene ende og med børneværelser, bryggers og lille badeværelse i den anden ende.

Med et H hus bliver der skabt et hyggeligt gårdmiljø hvor der nemt kan anlægges en terrasse. Med placering af køkken / alrum i midten af H huset bliver gårdmiljøet og dermed terrassen placeret lige ud for køkkenet og det er derfor nemt at tage mad, service osv. med ud når sommervejret indbyder til at spise ude.

Fordele ved H huse

En af de helt store fordele ved at bygge H huse er at der næsten ikke er begrænsninger i størrelsen på de forskellige rum. Ønskes køkken/alrum større kan den midterste del af H huset forlænges. Skal stuen eller soveværelse gøre større er det igen blot at forlænge huset og det samme i børneafdelingen. I modsætning vil længehuse ofte have den udfordring at husets bredde sætter begrænsninger for de forskellige rum.

Gårdmiljøet som bliver skabt giver god læ ude på terrassen, og der bliver skabt to af disse områder med et H hus.

Det er nemt at forlænge taget fra eksempelvis stuen så der bliver skabt en overdækket terrasse, og taget ved entre / bryggers kan forlænges ud til en carport.

Ulemper

Det kan være svært at begrænse sig med de mange muligheder der er når det kommer til indretning af et H hus.

Prisen for at bygge et H hus er noget højere end for at bygge det samme antal kvadratmeter som et længehus.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar